Ako sa starať o psov po kastrácii?

Telesné zmeny
Po kastrácii psy strácajú určité hormóny (estradiol a testosterón), hladiny iných hormónov sa znižujú alebo zvyšujú (napríklad leptín, ktorý ovplyvňuje chuť do jedla, a inzulín, ktorý reguluje hladinu cukru v krvi). To všetko vedie k pomalšiemu metabolizmu a zvýšenému apetítu domácich zvierat.

To znamená, že na udržanie optimálnej telesnej hmotnosti a dobrého zdravotného stavu potrebujú kastrované domáce zvieratá menej kalórií a viac fyzického cvičenia.

Diéta je základ
Ak pes po kastrácii dostane toľko kalórií ako normálne, existuje veľké riziko vzniku obezity. Riziko je najvyššie počas prvých dvoch rokov po operácii, preto je veľmi dôležité zabezpečiť správnu výživu. Po kastrácii sa odporúča zvoliť špeciálne krmivo. Takéto krmivo môže zabezpečiť optimálne množstvo kalórií, ak sa dodržiavajú odporúčania týkajúce sa kŕmenia. Okrem toho je dôležité nedávať zvieratám žiadne jedlo z vášho stola, pretože zvyčajne obsahuje veľa kalórií. Ak chcete svojho miláčika rozmaznať lahodnými maškrtami, vyberte si tie, ktoré sú vhodné pre kastrovaných psov. Je dôležité, aby pochúťky nepresiahli 10 % z celkového denného príjmu kalórií.

Ak sa rozhodnete po operácii nemeniť druh krmiva, odporúča sa poradiť sa s veterinárnym lekárom a znížiť množstvo bežnej stravy o 15-20 %.

Vylepšené zložky krmiva pre kastrovaných psov
Dobré správy! " Nature's Protection Weight Control Sterilized " je to suché krmivo špeciálne navrhnuté pre kastrovaných dospelých psov všetkých plemien. Hlavným zdrojom bielkovín v tomto krmive je hydina – chudé a ľahko stráviteľné mäso.

Skvelou správou je, že zloženie stravy je doplnené o extra diétnu novinku – krill. Krill sú malé kôrovce podobné krevetám, ktoré dodajú polynenasýtené Omega-3 mastné kyseliny v prospech zdravia vášho domáceho maznáčika.

Funkcia „Nature's Protection Weight Control Sterilised“ je posilnená o L-karnitín, ktorý stimuluje metabolizmus a zvyšuje premenu tukov na energiu bez ich ukladania v tele, zatiaľ čo unikátna minerálna zložka MicroZeoGen môže pomôcť eliminovať toxíny z tela, zvýšiť vstrebávanie živín a posilňujú imunitný systém.
Obľúbené značky
Dnes je 6.máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika
+421 948 24 00 24